KK Realway
️️Sredinom marta 2003. godine je nastala ideja o osnivanju kluba koji će zvanično se pojaviti na sceni tokom ljeta 2003. i animirati mnogu djecu našega grada Sarajeva, djecu koja žele izabrati košarku.
Prvi put u našem gradu nastao je projekat u kojem jedan klub dolazi u sve škole, djeci a ne da djeca odlaze na udaljene lokacije i time se oteža taj prvi korak ka cilju, a to je da zavole košarku kao naš najtrofejniji timski sport.
️️Naredni cilj koji je postavljen i uspješno realiziran je da se od velikog broja članova škole košarke naprave najbolje takmičarske selekcije i postane jedan od rijetkih klubova koji je sve svoje uspjehe ostvario sa djecom koja su ponikla na brojnim lokacijama gdje je klub radio.
️️Zatim dolazi seniorski tim i to prvenstveno za mlade talentirane igrače koji su prošli sve mlađe selekcije kluba i koji su kroz takmičenje u A2 i A1 ligi dostigli afirmaciju.
️️Sarajevo Basket Meeting, košarkaški kamp je jedan od najistaknutijih projekata koji je naš klub pokrenuo. Sarajevo basket meeting postaje najveći košarkaški ali i sportski događaj koji se tokom ljeta održava na olimpijskim planinama iznad Sarajeva. Više od 5000 polaznika u 19 sezona kampa govori o popularnosti samog projekta i njegovoj opravdanosti. Više od 30 BH klubova već godinama svoje članove šalje na kamp, a naš klub kao nosioc projekta i naš neumorni trenerski tim su opravdali povjerenje na hiljade roditelja koji iz godine u godinu šalju svoju djecu na ovaj prestižni kamp.
️️A onda kao kruna rada dolazi pokretanje ženske sekcije Realway. Prepoznali smo važnost i obavezu da se u vremenu stagnacije ženske košarke u gradu, pokrene projekat upisa što većeg broja djevojčica u školu košarke što je danas, pet godina kasnije, rezultiralo sa više od 100 upisanih djevojčica ali i ono što je posebno važno, naše ženske takmičarske selekcije su postale jedan od nosilaca razvoja ženske košarke u Kantonu Sarajevo ali i šire.
️️Sve to i mnogo više je stalo u jedno ime koje je postalo sinonim i drugo ime za najbolje što košarka može dati djeci i omladini, a to je Realway Sarajevo najveća košarkaška porodica u našoj domovini Bosni i Hercegovini.
️️Sretan rođendan našem klubu i sretno prvih 20 godina postojanja!!️️
Veliko hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da klub postane ono što je danas!
️U ovoj godini u kojoj klub obilježava dvije decenije postojanja i kontinuiteta rada, pripremili smo brojna iznenađenja sa kojima ćemo tokom cijele godine, činiti sve da iznenadimo i obradujemo sve naše članove, prijatelje ali i one bez kojih ova priča ne bi postala ono što je danas, naše vrijedne trenere.
Share

Comments are closed.