KK Realway

Košarkaški klub Realway nastao je 2003. godine i trenutno je najveći košarkaški kolektiv i škola košarke u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

 

KK Realway broji preko 800 članova u školi košarke i 10 takmičarskih selekcija. Prvi tim nastupa u A1 ligi Bosne i Hercegovine, a omladinske selekcije u Omladinskoj ligi Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo. Članovi škole košarke nastupaju u internoj Realway Kids Ligi koja broji preko 30 ekipa, a naš klub prisutan je u svim općinama Kantona Sarajevo.

 

#Realway #WayToWin
rw-icon

Škole košarke

Realway škola košarke je trenutno prisutna na području Kantona Sarajevo. Okupljamo oko 600 djece na 14 punktova, podjeljenih u različite dobne skupine (između ostalih i mini-basket školu za najmlađe polaznike) i takmičarske selekcije: mini basket selekcija, pioniri, kadeti, juniori.

 

Aktivnosti škole traju kontinuirano tokom školske godine. Na početku školske godine započinje novi trenažni ciklus, Kids liga, natjecanja u kantonalnoj ligi i druge popratne aktivnosti (košarkaški kamp, ski škola, turniri, bazeni…).

 

Sve ove aktivnosti imaju za cilj da se kroz košarku kod polaznika naše škole razvije upornost, disciplina, odgovornost, timski duh, osobnost, kreativnost i pozitivno razmišljanje. Svako dijete ima priliku da učestvuje u Kids ligi na nivou grada Sarajeva, kao dio tima svoje škole, i time direktno utječemo na ranu socijalizaciju djece, uklanjajući mogućnosti društvenog neprihvaćanja.

 

Naš tim prati ne samo fizički razvoj kod polaznika naše škole košarke, već i različite aspekte društvenog djelovanja, uključujući i obrazovanje. Razvojom osobnosti i odgovornosti se direktno utiče na odbijanje devijantnog ponašanja u savremenom društvu (droge, alkohola,…).

 

Zbog stvaranje pozitivne sredine gdje djeca imaju priliku da se druže, vježbaju i razviju svoje pozitivne osobine naša škola košarke je masovno prihvaćena i od djece i od roditelja.

 

Nadarena djeca koja imaju fizičke i psihičke predispozicije imaju mogućnost da kroz naše selekcije prođu kroz stručan trenažni proces i da se takmiče sa svojim vršnjacima u Kantonalnoj ligi. Time se otvara mogućnost formiranja vrhunskih košarkaša koji će se jednog dana moći profesionalno baviti košarkom.

Uspjesi KK Realway

20
Godina postojanja
29
Trofeja
10
Selekcija
14
Škole Košarke

Trofejna Vitrina

Svi osvojeni trofeji našeg kluba tokom njegovog postojanja.
Naša vitrina kao naš ponos postoji u svrhu motivacije mlađih generacija željnih uspjeha i zapaženih sportskih karijera.

Prvaci ž. MB lige KSKS
Prvaci MB lige KSKS
Viceprvaci lige KSKS
Prvaci Pionirske lige KSKS
Viceprvaci lige KSKS
Prvaci Kadetske lige KSKS
Viceprvaci lige KSKS
Prvaci Juniorske lige KSKS
Viceprvaci lige KSKS
Prvaci Kadetske lige FBIH
Viceprvaci Pionirske lige KSBIH
sports-hall-quotramiz-salcinquot-1409146198

Trening Centar Selekcija

Trening centar selekcija KK Realway se nalazi u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, gdje se i održavati navedeni treninzi. Na raspolaganju su dvije košarkaške plohe, što svakoj od selekcija i svakom od igrača omogućava neometan rad i razvoj.

Cilj je insistirati na što većoj individualizaciji koja se sve više nameće kao imperativ u radu sa mlađim kategorijama. Problemi sa dvoranama u proteklom periodu, terminima u istim uvjetovanim sajmovima, koncertima i dr. manifestacijama  su iza nas. Hvala Vam na vašem razumjevanju!

Cjenimo da će ove promjene najviše koristiti upravo Vama i Vašoj djeci. Napominjemo da smo uveli dnevne termine kako bi imali mnogo više prostora za školske obaveze i insistirali na kvalitetnom bioritmu, skratili Vas brige kasnim povracima sa treninga.