Misija i Vizija

Vizija „Akademija Realway“ je postati najbolja akademija, koja se pored košarkaškog bavi i ostalim sportovima, na područu Bosne i Hercegovine, koja djeci različitih uzrasta pruža kvalitetne uslove za rad i trenažni proces uz maksimalnu posvećenost sportskih radnika, manifestacije edukativnog karaktera koje će doprinijeti poboljšanju njihovih psiho-fizičkih sposobnosti i socijalizaciji.

Misija „Akademija Realway“ je omogućiti najsavremenije uslove za trening i bavljenje sportom svakom djetetu i pravilno ga usmjeravati da kroz rad, red i disciplinu postignu izvanredne rezultate u izgradnji svoje profesionalne karijere.

Ciljevi i Zadaci

Programski ciljevi „Akademija Realway“ su:

 1. Organizacija, razvoj, unapređenje i popularizacija sportske aktivnosti iz oblasti košarkaškog sporta i ostalih vrsta sportova;
 2. Okupljanje djece i omladine radi aktivnog bavljenja košarkom i drugim sportovima za koje postoji interes;
 3. Rad na pravilnom odgoju i razvoju djece;
 4. Selekcija djece za vrhunski sport ;
 5. Rad sa roditeljima i razvoj sporske karijere;
 6. Razvoj socijalnih dimenzija kroz prateće sportske aktivnosti;
 7. Edukacija djece, roditelja i školskog okruženja;
 8. Organizovanje priredie, takmičenja i kampova, sportskog, vaspitnog, rekreativnog i zabavnog karaktera;
 9. Organizacija kurseva u skladu sa potrebama programskih sadržaja ;
 10. Unaprjeđenje sporta i sportskog sistema u bih preko workshop-ova, seminara, edukacija;
 11. Razvijanje inkluzivnih modela u sportu;
 12. Umrežavanje sa drugim sportskim akademijama u cilju jačanja sportskih prioriteta;
 13. Stvaranje okruženja uže i šire lokalne zajednice za razvoj svijsti o sportskom odgoju;
 14. Razvoj sistema podrške u razvoju sportske akademije;
 15. Razvoj partnerskih odnosa sa sportskim ekipama u klasi vrhunskog sporta.

Stručni Odbor

sr-img-placeholder

Adnan Subašić

sr-img-placeholder

Ohran Džakmić

sr-img-placeholder

Adnan Džakmić

sr-img-placeholder

Muamer Kurić

sr-img-placeholder

Nidžara Tabaković

Savjet Roditelja

Savjet roditelja u „Akademiji Realway“ je formiran i organizovan kako bi roditelji, koji najbolje poznaju potrebe svoje djece, bili uključeni u sam proces rada sa njima.

Uloga roditelja u sportskom odgoju mora biti višestruka i djeca trebaju imati u roditeljima oslonac i podršku, a klub partnere koji su spremni da prate njihovo odrastanje na sportskom terenu bez obzira da li će krajnji ishod biti vrhunska karijera ili će bavljenje sportom ostati u granicama amaterskog ili reakreativnog bavljenja.

U svrhu ostvarenja navedenog, u okviru Savjeta roditelja se formiraju slijedeći Timovi:

 • STRUČNI TIM – u kojem će biti roditelji koji su trenirali košarku, bili treneri i imaju interes da pomognu u radu stručnim koodinatorima.
 • ZDRAVSTVENI TIM – u kojem će biti roditelji koji su zdravstvene struke i koji se žele posvetiti zdravstvenom statusu naše djece.
 • PROJEKTNI TIM – u kojem će biti roditelji koji imaju iskustva u pisanju projekata i apliciranja prema javnim, privatnim, domaćim i stranim institucijama i fondovima u cilju apliciranja na javne pozive sa projektima Škole.
 • DRUŠTVENI TIM – u kojem će biti roditelji koji mogu pomoći u realizaciji programa društvenog života kojeg želimo aktivirati u narednom periodu (tačka 4)
 • MARKETING TIM – i kojem žele biti roditelji koji mogu svojim poznanstvima iz privatnog i poslovnog okruženja doprinjeti pronalasku sponzora za Školu košarke kako bi se mogle finansirati aktivnosti

 

Roditelji iz Savjeta roditelja se opredjeljuju se za članstvo u Timu u kojem mogu dati svoj doprinos i imati svoju ulogu u Timu.