Selekcije   >    Kadeti   >    Kadeti treći u Kantonu!
 • Kadeti treći u Kantonu!
 • 18.6.2017.
 • Danas je odigrana utakmica za treće mjesto Omladinske lige Kantona Sarajevo u kojoj je naša selekcija osvojila bronzanu medalju odmjerivši snage sa ekipom KK Koš.

  Bila je ovo utakmica sa dva različita poluvremena i dramatičnom završnicom u kojoj je pobjednik odlučen u posljednjim desetinkama utakmice.

  Naša ekipa je odigrala dosta slabo u prvom poluvremenu, kada se rezultatski zaostatak kretao i do -17 poena. 

  Nakon odmora, na parket kao da je istrčala potpuno druga ekipa. Zaigrali smo puno odlučnije, borbenije, i što je najbitnije-efikasnije, pa smo u trećoj četvrtini nadoknadili rezultatski zaostatak. U tim minutama smo vodili i do 6 poena, no od sredine trće četvrtine do kraja meča igralo se uglavnom koš za koš. Treneri obje ekipe pokušavali su smiriti svoje ekipe time outima, koje su u ogromnoj želji za pobjedom pravile dosta tehničkih pogrešeka i brzopleto gubili loptu u određenim trenucima meča.

  Naša ekipa je uspješno razbijala zonu u odbrani  protivničke ekipe koju je KK Koš većim dijelom susreta koristio. 7 minuta do kraja zbog 5 ličnih igrača ostali smo i bez dva naša bitna igrača, Erina Mehakovića i Alija Magode. I pored toga pristup igri je ostao isti. 

  U velikoj neizvjesnosti dočekali smo posljednjih 10 sekundi, u kojima smo izborili dva slobodna bacanja pri rezultatu 69:69. Rusmir Hamzić, najefikasniji igrač u našoj ekipi danas, pogodio je prvo slobodno bacanje, da bi drugo promašio. Košu je ostalo 4 sekunde za napad, iz kojeg su uspjeli šutirati, ali na sreću po nas promašili su. 


  Nakon teške pobjede uslijedilo je veliko slavlje naših igrača, trenera i prisutnih roditelja. Bronzana medalja je potvrda napornog i kvalitetnog rada čitave naše ekipe na čelu sa svojim trenerima Muamerom Kurićem i kondicionim trenerom Semirom Kurićem.

  Čestitamo igračima na velikom uspjehu.
 •  
 •