• Odlična atmosfera u prvoj smjeni najmasovnijeg košarkaškog kampa u BiH
 • 27.6.2019.
 • U prvoj  smjeni najmasovnijeg košarkaškom kampa u BiH, Sarajevo Basket Meeting, u kojoj je učešće uzelo 100 učesnika, vlada odlična atmosfera. Mladi košarkaši i košarkašice se odlično slažu i vrijedno treniraju. Rad u 6 radnih grupa tokom dva dnevna treninga daje očekivane rezultate kroz usavršavanje košarkaške tehnike i fizičke spreme  učesnika.

  Tri trenerice i pet trenera rade izuzetno posvećeno kako na terenu tako i u svakom momentu izvan njega. Pored treninga djeca učestvuju i u edukacijskim sadržajima, kroz video projekcije, diskusije i radionice.

  Posebno iskustvo za naše učesnike su gosti kampa koji nesebično dijele svoje iskustvo i znanje.  Gošće učesnice našeg kampa su članice ŽKK RMU Banovići zajedno sa trenericom Jasnom Sliško koja je ujedno i trenerica ženske pionirske reprezentacije. Do sada su nas posjetili trećeg dana kampa Ahmed Abdulhadi, trener godine i prvak Azije te general manager Qatar Basketball Federation, dok smo jučer imali priliku da ugostimo Slavišu Ožegovića, selektora U18 ženske reprezentacije BiH, zajedno sa njegovom asistenticom Aidom Kalušić.
  Pored redovnih treninga i takmičenja, naše djevojčice i dječaci imaju vremena i za kvalitetan odmor, druženje i rekreativne aktivnosti kao što su šetnja, trčanje, biciklizam. Danas smo ugodan dan proveli na izletu  u prelijepom planinskom ambijentu uz rijeku Rakitnicu gdje smo se okušali u različitim sportskim aktivnostima u prirodi.  Na današnjem izletu smo organizovali takmičenje spretnosti i brzine, pobjednica je Anida Čaušević  Do kraja smjene nas uz redovne aktivnosti očekuju završnice takmičenja i proglašenja pobjednika, kao i odabir MVP igrača. 

  Svi učesnici su zdravi, izuzetno motivisani i rado učestvuju u svim aktivnostima koje kamp nudi. Raduju nas pozitivni utisci koji su pokazatelj da će ovo biti jedan nezaboravan raspust za naše mlade košarkašice i košarkaše.

 •  
 •