• Tri košarkašice KK Realway dobile poziv u reprezentaciju BiH
 • 07.06.2019.
 • Danas se u Sarajevu po prvi put okupila ženska U 14 reprezentacija Bosne i Hercegovine. Na spisku pozvanih igračica našle su se i tri igračice ženske selekcije KK Realway: 

  Tajra Kršo 

  Merjema Džananović 

  Dajana Alihodžić 

  su tri naše košarkašice koje su prošle školu košarke KK Realway, da bi ove sezone bile veoma bitne karike u našoj ženskoj minibasket selekciji koju vode trenerice Nidžara Tabaković Munković i Alma Taletović.

  Naše tri vrijedne djevojke su prije svega primjer svim ostalim mladim košarkašima i košarkašicama da se rad i trud isplate. Drago nam je da su dobile priliku da se bore za mjesto među najboljim igračicama naše države u svom uzrastu. 

  U 14 reprezentacija će se spremati za regionalni turnir u Sloveniji koji je pod okriljem FIBA-e. Želimo našim predstavnicama puno sreće u najdražem dresu, te se nadamo da će sa velikim uspjehom predstavljati sebe, svoj klub, grad i državu.

  Ovo je jedan vid dokaza našeg uspješnog rada sa omladinskim selekcijama, pa se nadamo da ćemo ubuduće gledati mnoštvo naših igrača u reprezentativnim dresovima. KK Realway ulaže velike napore u cilju jačanja ženske košarke u gradu Sarajevu. Već u drugoj sezoni brojimo oko 100 djevojčica, sa oformljenom minibasket selekcijom, dok ćemo naredne sezone imati i starije selekcije. Naš klub će ustrajati u cilju pružanja najboljih uslova treniranja i dječaka i djevojčica.
 •  
 •