• Finalni turnir Superminibasket lige u organizaciji KK Realway
 • U subotu 15.6.2019. u okviru Novogradskih dana u organizaciji KK Realway, odigraće se završni turnir superminibasket lige. Turnir će se održati u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu, a okupiće se šest ekipa iz Bosne i Hercegovine: Mostar Lokomotiva, KK Konjic, Maglaj, Travnik, Donji Vakuf i domaćin završnice Realway Sarajevo.

  Ovaj turnir na kojem nastupaju igrači pionirskog uzrasta uveliko je doprinio tome da igrači ekipa učesnica steknu ogromno iskustvo igranja većeg broja utakmica, upoznavajući se sa svojim vršnjacima širom Bosne. Naš klub je jedan od favorita za osvajanje ovog turnira, što bi bila dodatna potvrda uspješne sezone naših momaka koji su nedavno postali viceprvaci Kantona Sarajevo. 

  Završni turnir će se održati tako što će ekipe biti podijeljene u dvije grupe. Prvaci grupa sastaće se u finalu, dok će se drugoplasirane ekipe boriti za treće mjesto.

  Grupa A:

  KK Mostar Lokomotiva
  KK Konjic
  KK Realway Sarajevo 

  Grupa B:

  KK Maglaj
  KK Travnik
  KK Promo D.Vakuf

  14.00 KK Realway - KK Konjic
  14.00 KK Maglaj - KK Travnik

  15.00 KK Realway - KK Lokomotiva
  15.00 KK Maglaj - KK Promo

  16.00 KK Konjic - KK Lokomotiva
  16.00 KK Travnik - KK Promo

  Pozivamo sve naše članove, roditelje i prijatelje kluba da posjete ovaj završni turnir i daju podršku našim momcima u borbi za što bolji plasman. 
 •  
 •