• Minibasket selekcija viceprvak Kantona Sarajevo
 • 6.5.2017.
 • Nakon što je naša minibasket selekcija odigrala na vrhunskom nivou regularni dio sezone, u kojem je postigla omjer od 12 pobjeda i 4 poraza, uz koš razliku +303, u play off smo se plasirali kao trećeplasirana ekipa iako smo veći dio sezone bili lideri na tabeli.

  U doigravanju smo se borili za finale sa ekipom KK Koš koju smo u utakmici sezone savladali rezultatom 42:36. To je bila pobjeda koja nam je obezbijedila medalju.

  U finalu su Sparsi bili bolji od naše ekipe rezultatom 71:33. Bez obzira na rezultat u finalu srebrena medalja u Kantonu Sarajevo je sigurno veliki rezultat ove generacije dječaka koja je produkt škole košarke KK Realway, a koja u minibasket ligi nastupa u dresovima i pod zajedničkim imenom  Bosna Realway.

  Ovo je još jedna potvrda kontinuiranog i kvalitetnog rada škole košarke našeg kluba koja je ujedno i najmasovnija u našoj državi. Naš klub je ostao dosljedan u tome da u selekcijama pruža šansu igračima iz svoje škole košarke. Ova generacija mladih košarkaša koju je okupio naš trener Mustafa Đuzel i sa njima započeo odličan rad koji je također krunisao medaljom, nastavila je istim putem pod vodstvom trenera Numana Mujovića, što pokazuje današnji rezultat.

  Čestitamo svim igračima i njihovom terenu na današnjem uspjehu, uz želju da u sezonama koje slijede nastave sa uspješnim rezultatima.  ,
 •  
 •