RealWay   >       >    O klubu
 • O klubu
 • Udruženje Košarkaški klub REAL WAY osnovano je 2003. godine sa ciljem promidžbe pozitivnih strana sporta, prvenstveno košarke, kroz sistematski i kontinuiran rad. Glavna ciljna grupa su djeca i omladina uzrasta od 6 do 18 godina.

  REALWAY ŠKOLA KOŠARKE je trenutno prisutna na području Kantona Sarajevo. Okupljamo oko 500 djece na 14 punktova, podjeljenih u različite dobne skupine (između ostalih i mini-basket školu za najmlađe polaznike) i takmičarske selekcije: mini basket selekcija, pioniri, kadeti, juniori.

  Aktivnosti škole traju kontinuirano tokom školske godine. Na početku školske godine započinje novi trenažni ciklus, Kids liga, natjecanja u kantonalnoj ligi i druge popratne aktivnosti (košarkaški kamp, ski škola, turniri, bazeni...).

  Sve ove aktivnosti imaju za cilj da se kroz košarku kod polaznika naše škole razvije upornost, disciplina, odgovornost, timski duh, osobnost, kreativnost i pozitivno razmišljanje. Svako dijete ima priliku da učestvuje u Kids ligi na nivou grada Sarajeva, kao dio tima svoje škole, i time direktno utječemo na ranu socijalizaciju djece, uklanjajući mogućnosti društvenog neprihvaćanja.

  Naš tim prati ne samo fizički razvoj kod polaznika naše škole košarke, već i različite aspekte društvenog djelovanja, uključujući i obrazovanje. Razvojom osobnosti i odgovornosti se direktno utiče na odbijanje devijantnog ponašanja u savremenom društvu (droge, alkohola,...).

  Zbog stvaranje pozitivne sredine gdje djeca imaju priliku da se druže, vježbaju i razviju svoje pozitivne osobine naša škola košarke je masovno prihvaćena i od djece i od roditelja.

  Nadarena djeca koja imaju fizičke i psihičke predispozicije imaju mogućnost da kroz naše selekcije prođu kroz stručan trenažni proces i da se takmiče sa svojim vršnjacima u Kantonalnoj ligi. Time se otvara mogućnost formiranja vrhunskih košarkaša koji će se jednog dana moći profesionalno baviti košarkom.
 •  
 •